Nå  kan  du  animere  værkartet  i  fullskjerm

Nå kan du animere værkartet i fullskjerm

25. september lanserte vi en test-versjon av nye værtkart på yr.no. 30. oktober la vi ut en oppdatering som gjør kartene enda nyttigere.

Den mest spennende nyheten er at du nå kan animere kartet slik at det blir lettere å se værutviklingen over tid. Gå inn på yr.no/kart og trykk på «spill av»-knappen til venstre for tidslinja.

Vi har fjernet merkelappen som sier at kartene er under utvikling, men det kan fortsatt forekomme feil og ustabilitet.

Les mer om de nye kartene, og gi tilbakemelding om ting som bør bli bedre!

Skyer og nedbør, symboler og nytt bakgrunnskart

Valget «nedbør» er erstattet av «Nedbør og skyer». I dette kartlaget viser vi varsel for både skydekke og nedbør samtidig. Skydekke i gråtoner og nedbør i nyanser av blått.

Bakgrunnskartet på «Nedbør og skyer» er designet til å ligne mer på satelittbilder. Vi jobber med å gjøre den enda mer naturtro ved å bruke faktiske satelittbilder.

Vi har lagt til værsymboler sammen med stedsnavnene slik at det er enda lettere å få et overblikk over værvarselet. Symbolet viser også om nedbøren kommer som regn eller snø, samt vil indikere lyn og torden. Dette er informasjon som er mer utfordrende å formidle med fargelegging.

Marinogram og farleder

Du har kanskje allerede oppdaget at du kan få opp «marinogram» (marine meteogram) ved å klikke på vilkårlige punkt i havet.

Hvis du zoomer langt nok inn vil du også oppdage noen hvite stiplede linjer langs de viktigste farledene langs kysten. Vi jobber med å gjøre disse enda mer tilgjengelige for de som ferdes på havet. Dessverre er farledene nå skjult bak skyer og nedbør og synes bare når det ikke ligger annen fargelegging oppå. Dette får vi ikke rettet opp før neste oppdatering.

Hva jobber vi med

Vi jobber nå med å erstatte alle kart på yr.no med den nye kart-teknologien. Det vil si at vi vil bytte ut kartene på forsiden, regionsidene og stedssidene. Etterhvert vil vi også bytte ut alle spesialkart ymse steder, inkludert radar og satelitt.

Logo for NRK Logo for Meteorologisk Institutt
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.
Redaktør: Ingrid Støver Jensen. Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen. Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin.
Opphavsrett © NRK og Meteorologisk institutt 2007 - 2018