Ser  du  detaljene  i  temperaturkartet?

Ser du detaljene i temperaturkartet?

Temperaturvarslene i kartform for Norge er blitt bedre og har nå samme informasjon som ellers på yr.no.

Temperaturen kan variere mye over korte avstander. Ofte er det betydelig forskjell på temperaturen i en dal og oppe på fjellet. Temperaturkontraster oppleves også ofte ved kysten eller store innsjøer.

Temperaturvarslene på yr.no tar hensyn til mange slike lokale effekter. Imidlertid har temperaturvarselet i kartform hittil vist et temperaturfelt med færre lokale detaljer. Nå har vi imidlertid økt detaljeringsgraden i temperaturkartet for Norge. Temperaturvarslene i kartform for Norge er derfor blitt bedre og har samme informasjon som ellers på yr.no. Det er dermed bare å zoome inn og studere hvordan temperaturprognosene varierer lokalt.

 

Logo for NRK Logo for Meteorologisk Institutt
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.
Redaktør: Ingrid Støver Jensen. Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen. Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin.
Opphavsrett © NRK og Meteorologisk institutt 2007 - 2018