Beta.yr.no – nye nettsider tilpasset mobil

Vi er klare med en betaversjon av nye nettsider for Yr, spesielt tilpasset mobiltelefoner i første omgang. De nye nettsidene skal erstatte http://m.yr.no/ en gang til vinteren. På sikt skal sidene også tilpasses PC’er og nettbrett og mer innhold skal inn.

De nye nettsidene finner du her: http://beta.yr.no/

Hva er de viktigste endringene? Hvordan vil du merke forskjellen?

Først og fremst vil du merke en helt annen brukeropplevelse. Folk kommer til Yr for å finne ut hva slags vær det blir. Dette er den viktigste oppgaven Yr skal løse for folk. Vi har vært opptatt av hvordan vi kan visualisere været og ikke minst værendringer på en enda mer tydelig og forståelig måte. Når begynner det å skye over? Når begynner det å regne, og hvor mye? Når og hvordan dreier vinden? Når blir det sol igjen? Å få fram dette på en tydelig måte tenker vi er til stor nytte når brukeren skal planlegge dagen og aktivitetene sine.

En nyhet har vi på http://beta.yr.no/ som ikke finnes på dagens http://m.yr.no/ nemlig posisjonssøk. Du kan ved ett enkelt klikk på symbolet til høyre for søkefeltet få opp været for stedet du befinner deg!

Mer flyt i presentasjonen

For å få til dette har vi jobbet med interaksjonen og visualiseringen. Interaksjonen utnytter berøringsskjermen, og skiftet mellom oversikt og detaljer flyter på en annen måte. Vi går bort fra egne lenker til timesvarsel eller langtidsvarsel, – og får en mer smidig overgang mellom disse visningene.

Navigasjon i beta.yr.no

Navigasjon i beta.yr.no

Dette jobber vi med videre

Det er helt sikker noen ting du vil savne på den nye tjenesten. Dette er fordi det du nå ser er en tidlig versjon, og vi jobber videre med å forbedre tjenesten. Så for ordens skyld, her noen funksjoner vi jobber videre med og som vi legger ut på tjenesten etter som det blir klart:

  • Mulighet til å endre språk (lagt ut 9. juni)
  • Ny oversiktsvisning med fire symboler og klokkeslett (lagt ut 11. juni)
  • Mulighet til å sette/endre steder som favoritter (lagt ut 23. juni)
  • Flere språkvalg (nynorsk lagt ut 27. juli)
  • En ny visning av sannsynlighet for regn (lagt ut 9. september for dager i langtidsvarselet)
  • Meteogrammet, som er en alternativ visning av værvarselet, dvs en framstilling av været i en graf (lagt ut 20. oktober)
  • Nedbørvisning/radar (lagt ut 23. november)
  • Forbedring av farevarsler

Les også vår artikkel på NRKbeta og delta gjerne i diskusjonen der.

Sist oppdatert 23. november 2015 kl 11:39
Logo for NRK Logo for Meteorologisk Institutt
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.
Redaktør: Ingrid Støver Jensen. Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen. Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin.
Opphavsrett © NRK og Meteorologisk institutt 2007 - 2018