Vil du registrere badetemperaturer?

Reiseradioen har formidlet badetemperaturer til det norske folk i en årrekke, og de siste årene har du også fått temperaturlistene på yr.no. Nå inviterer vi flere til å være med på å registrere badetemperaturer!

Få badetemperaturer i XML-format

Informasjon for utviklere og andre som vil vise bade-temperaturer på egen nettside. Dersom du ikke vet hva XML er, trenger du ikke lese denne boksen!

Alle som vil kan hente badetemperaturene i XML-format på http://om.yr.no/badetemperatur/badetemperatur.xml/

Kreditering
Du må vise følgende tekst i vanlig fontstørrelse plassert over badetemperaturene. Teksten skal være en lenke til http://www.yr.no/:
«Badetemperaturene blir rapportert til yr.no og Reiseradioen av hver enkelt campingplass/badestrand. Målingene følger ikke vanlig meteorologisk standard, men gir en god indikasjon på vanntemperaturen. Badetemperaturene i Oslo er levert av Oslo kommune, Akershus av badevann.no.»

Dersom du henter temperaturer fra flere kilder, kan du omformulere setningen slik at den passer bedre.

Badetemperaturene vises på yr.no/observasjonar/badetemperaturar.html, NRK Tekst-TV og flere andre nettsteder. Et utvalg av temperaturene blir også lest opp på Reiseradioen hver morgen.

Gå til http://om.yr.no/badetemperatur/ for å registrere deg som badetemperaturrapporterer! Her kan du også opprette nye badesteder.

Det er vanligvis campingplasser, kommuner eller bedrifter som måler badetemperaturene; ikke privatpersoner.

Retningslinjer for måling:

  • Mål temperaturen der folk flest bader. Det skal gjøres målinger i åpent vann, ikke i basseng, på svært grunt vann eller på steder som har åpenbart høyere vanntemperatur enn det publikum opplever.
  • Det bør være minst 1 meter dybde der du måler (helst 1,5-2 m). La termometeret ligge i vannet i minst 5 minutter, 20 cm under overflaten.
  • Din IP-adresse og maskinnavn blir lagret hver gang du gjør en oppdatering.
  • Dersom du systematisk registrerer høyere badetemperaturer enn det som er reellt, vil du bli permanent utestengt fra badetemperaturregistreringen.

God sommer!

Systemet for å registrere badetemperaturer ble skiftet 10.07.2013. Hadde du et brukernavn/passord i det gamle systemet? Les mer her!

Sist oppdatert 21. juli 2013 kl 2:22
Logo for NRK Logo for Meteorologisk Institutt
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.
Redaktør: Ingrid Støver Jensen. Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen. Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin.
Opphavsrett © NRK og Meteorologisk institutt 2007 - 2018