yr.no på iPhone

Appen har funksjoner som

  • Værvarsel for 20 400 steder. Det er spesielt god dekning i Norden, men det er også lagt til svært mange steder i resten av verden, slik at det nå finnes minst fem steder i alle land i verden. Vi håper å snart kunne lansere versjon der alle steder som det finnes varsel for på yr.no er tilgjengelige (totalt omkring 8 millioner steder).
  • Du kan velge mellom bokmål, nynorsk og engelsk grensesnitt.
  • Velg mellom Celcius og Fahrenheit i den engelske versjonen.
  • Søkefelt på toppen av siden.
  • 10 dagersvarsel og 2 dagers meteogram.
  • Vend telefonen sidelengs når du ser på et sted for å få opp meteogrammet.
  • Søk opp nærmeste værvarsel ved hjelp av GPS.
  • Dra fingeren fra venstre til høyre over «Sist besøkt»-stedene for å slette dem.

Rist frem et nytt varsel

yr.no på iPhone: HovedmenyHovedmenyen gir deg ditt favorittsted og de sist besøkte stedene. Det velkjente søkefeltet til yr.no ligger på toppen. Appen har flere finesser som mobilversjonen, m.yr.no ikke har.Det er Kjell Rune Monsø og Espen Hareide i firmaet Apps som har utviklet programmet.

– Det vi er mest fornøyd med, er at det utnytter mulighetene i iPhone så godt. Ta for eksempel gps-funksjonalitet og at du kan tilte telefonen for å se meteogrammet. Og så kan du riste den for å oppdatere varselet. Det synes vi er veldig stilig!

 Når du bruker yr.no på iPhone trenger du ikke være på nettet hele tiden fordi programmet mellomlagrer data for de viktigste stedene dine.

Dette har fordeler, ikke minst for deg som synes det er dyrt å bruke mobilen til nettsurfing. Det tar kort tid å få frem et varsel, og du slipper å betale for dataoverføring hver gang du åpner programmet.

Vend telefonen – få opp «time-for-time»-varselet

yr.no på iPhone: Stedvisning

Programmet laster bare ned data om grader, skydekke og vind. All grafikk ligger allerede på telefonen, slik at den ikke trenger å laste dette ned hver gang.

God hjelp fra GPS eller stedstjenester

Er du på tur, og ikke finner varsel for stedet du er på, slå på GPS eller stedstjenester i telefonen. Den finner alltid et sted som er like i nærheten. Hvis ikke telefonen er satt til å hente inn posisjonering, skru på stedtjenester i innstillingene.

Hjelp til deg som vil laste ned iPhone-appen til yr.no

Les også:
Sist oppdatert 2. juli 2012 kl 10:37
Logo for NRK Logo for Meteorologisk Institutt
Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt.
Redaktør: Ingrid Støver Jensen. Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen. Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin.
Opphavsrett © NRK og Meteorologisk institutt 2007 - 2017